2013.09.17.
05:28

Írta: Idill

Elindult ;)

Hellobello!

2. tréning- nap végén vagyunk. Minden a lehető legnagyobb rendben! Vasárnap megérkezett Kati koradélután, és bele is csöppent a sűrűjébe: regisztráció, majd orientáció. Kb. 340en érkeztünk ide a világ minden tájáról -bár zömével amerikaiak- azért, hogy tanárokká képezzenek bennünket. Bemutatkozott a csapat, és elmondták mi hogy lesz nagyjából, és mit nem szabad. Pl. nem posztolhatunk (Facebook stb.) , és nem is fotózhatunk, igazából azt ajánlják ne is beszéljünk otthonról senkivel, csak amennyit muszáj.. Hm.…:P

Ezek után elszaladtunk szupermarketbe, 15-20 perc sétára a szállodától van minden. Vettünk vizet/ tejeket és gyümölcsöket a hűtőnkbe. A szállodában pedig vettünk kaja- kuponokat: egy kupont felhasználhatsz 4 féleképpen: 1. büfé reggelire, vagy 2. menüválasztásos ebédre vagy 3. menüválasztásos vacsorára az egyik éttermében a szállodának 15 dollárig, vagy 4. svédasztalos vacsorára Bikram kertjében – ugyanis erre a tréningre kialakítottak a jógásoknak a medence mellett egy ilyen nevezetű részt, ahol esténként a vacsorára össze lehet gyűlni-. Ez nagyon hangulatos egyébként ez a Bikram kertje, első estén ajándék vacsorával vártak itt bennünket, csak vega: tészták+ mártások, couscous, saláták, párolt spárga, stb., gyümölcsök meg sütik, mondanom sem kell, hogy nekem ez nagyon tetszett ;)

Ma délelőtt megérkezett Bikram. Nagy ovációval vártuk az előadóteremben, és hozta is a „show man” formáját. Jó fej egyébként, folyton humorizál, és szerintem évek óta ugyanannyi idős. Sok storyt felhozott a nemrégiben magyarra fordított könyvéből, majd célzott rá, hogy ki fog minket csinálni. Azt mondja ez a hetünk a nyaralás, utána végünk lesz. Szerinte úgy kéne ezt a tréninget megélnünk, hogy ki vagyunk lőve az űrbe, és nem létezik rajtunk kívül senki és semmi más. :D

Délben beültünk egy isteni ebédre Katival. Mivel tegnap vega vacsi volt, ma steaket ettem véresen :P

Ebéd után elmentünk jógamatracot venni: kevesebb, mint 9 dollárért tök jót kaptunk a TJ Maxxben.

A lényeg pedig ezután következett: az első edzés Bikram kínzókamrájában a Hot roomban. Nagyon jó érzés ennyi megszállott bikramossal ebbe a gyönyörű Ball roomba bevonulni. Körbe tükör, fejünk felett az óriási kristálycsillár, és fentről ömlik a forróság. Ez utóbbi először ijesztőnek tűnt, de aztán megszoktam. Jobb oldalon, legeslegszélén álltam a 3. sorban. Azt hiszem jól sikerült ez a 90 perc, még kicsit merev voltam, de az erőm nem hagyott el egy pillanatra sem. Többen nem bírták, Kati is többször leült szegény szédült azt mondja, volt egy srác, akinek az orrából ömlött a vér rohant ki, de semmi komolyabb baleset nem volt. Megnyugodtam: még mindig megy ez hihhi. Bikram pedig kellemes csalódás - bár lehet, hogy csak az első óra lévén bánt velünk kesztyűs kézzel..-. Az előző -tavaszi- tréning csoportot nagyon szidta nekünk, minket viszont néha most meg is dicsért. :)

Reggeltől pergősebb lesz az élet, holnaptól napi két edzés, és elkezdődnek az órák. Terveim szerint hétvégenként fogok majd rövidebben jelenteni… Remélem testileg és szellemileg kicserélődve. Namaste!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bikramyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr185519551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orsi és Fóka 2013.09.18. 11:44:33

Szia Fiam!

Örülök, hogy jól vagy. Remélem, hogy te leszel Bikram kedvence. Kukák nincsenek a sarokban?:) Hátha valaki elhányná mágát?:)

Szuper lenne, ha minden héten írnál egy ilyen részletes beszámolót. Tökre élvezem, hogy így végig tudjuk kísérni a jóga trénningedet.

Tartozom egy névvel az Éjjel-Nappal Budapestből.
A jógás csávót SIMRAN-nak hívták, ami gyógyító meditáló lelket jelent.:) Akkorát röhögtem.:)

Vigyázz magadra!
Majd írj, ha lesz időd és energiád.

Puszi:
Én, Fóki és SIMRAN
süti beállítások módosítása