2013.09.30.
06:27

Írta: Idill

2 hét után

santa_monica_1380514706.JPG_996x748

Második hét vége. 7 hét áll még előttem. Hol is kezdjem.. Az eddigi legnehezebb jógaóra e hét közepén volt délután, mikor Bikram felcsavartatta a fűtést. Ált. háromnegyed órával az órakezdés előtt érkezek a helyszínre, most az egyszer az utolsó 5 percben estem be kezdés előtt. Második hét elejétől minden reggel kiírják, hogy melyik sorba kell, hogy állj edzésen: 10 sor van összesen, mögötte 4 sor a tanároké. A tízedik sorba voltam aznap beosztva, és a sor közepén akadt helyem – szélén icipicit jobb a hőmérséklet -. Bikramról azt kell tudni, hogy ha kiszúr magának órán: kicsit pár másodpercet késel, valamit nagyon pontatlanul csinálsz, akkor üvölt veled, hogy: hé te mi a fenét csinálsz ott apiros felsőben, hé szőke, hé főnök stb. Ha elbénázod, csinálhatsz mindenki előtt 3.szorra is egy pózt pl. Persze ha látja hogy rosszul vagy, mondja hogy igyál s feküdj le, ha pedig valamit nagyon szépen hajtasz végre, mondja hogy ezt nézze meg mindenki, és kedvesen megdicsér. Nem szereti a rövid hajú lányokat, és szól, ha nincs rajtad elég ruha. Ezen az órán épp Coca kólát ivott és ilyenkor ezerrel kapjuk… Úgy éreztem lángol a padló, mintha tele lenne fűtőszállal a szőnyeg, és a fekvő gyakorlatoknál alig láttam. A szemem ált. tiszta vörös, mert ömlik bele az izzadság, most még a hideg is rázott pedig olyan 60 fok körül lehetett. Mintha az óriás kristálycsillár a testemre zuhant volna... Óra után viszont 5 perc fekvés a normál levegőn, és máris minden tökéletes!

Előadásokon mesélt nekünk jóga történetet, és volt egy-két filmnézős este is. Pénteken elutazott, de nekem nagyon fog hiányozni, igazán csípem! Én jobb szeretem az ilyen kemény jógaórákat, és amúgy is annyira szórakoztató egyéniség:)

Mindent nagyon élvezek, csak az álmossággal küszködök.. Bizti Aputól örököltem, de hiába viszek be egy nagy adag kávét, ha előadás, ha film: ragad le a szemem. Pedig Bikram szerint 1-2 óra alvás elegendő, ha jógázol minden nap.

Szombaton Santa Monican lazítottunk: nagyon nagyon tetszett! 30-40 perc volt kék 3as busszal hehhe, ami összesen 1 dollárba került. Bevásárló paradicsom, és gyönyörű homokos tengerpartja van. A vízbe benyúló mólón egy kisebb vidámpark található óriáskerékkel, hullámvasúttal. Vettünk egy Taco Belles burrutot, és a homokba leheveredve élvezettel megettük, majd a 30 fokban magoltuk a Sas állást néha lemártózva :) .

Furcsa, hogy többen álmodunk minden éjszaka és folyamatosan, én még ilyet nem éltem át. Otthon is szoktam álmodni mindig, de nem ennyit és ilyen pörgősen és mindenkivel. Éjszaka azért érzékeny mindenem, forgolódok, a reggel 8as óra első 10 perce elég fájdalmas, de aztán minden megy mint a karikacsapás, és nagyon jól érzem magam a bőrömben. Még soha nem hagytam ki egy gyakorlatot sem, és igyekszem mindent megélni, és javítani

No pain, no gain! Örülök, hogy mindenkin látom, hogy egyre szebben jógázik, az elején mikor körbenéztem jógán, bevallom, nem értettem néhányan mit keresnek itt.. Ez olyan szerintem, mint a zongorázás pl., ha nem tudsz, nincs hallásod hozzá, akkor ne is tanítsd.. Ez a magánvéleményem, remélem, nem bántok meg vele senkit.. ;) Ami nagyon klassz: 3 jógabajnok is velünk tanul: egy thai srác, egy cseh és egy kanadai lány, ezek mellett persze azért még vannak páran, akiknek csillagos 5öst adok a gyakorlataikra. Magamnak 4es osztályzatot adnék összességében, de nagyon szeretném elérni az 5öst… Nem csak az a fontos, hogy hajlékony legyél.. Akaraterő, kitartás, koncentráció: ugyanolyan fontosak.

Egy szó mint száz: jó helyre kerültem, és biztos vagyok benne, hogy itt kell lennem. Igyekszem a jelenben maradni, hálás vagyok, és minden percét szeretném élvezni! Namaste

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bikramyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr355540610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hóni 2013.10.04. 00:15:22

Írj gyakrabban!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Garamszegi Viktória 2013.10.04. 10:02:43

Jaj drága!

Nagyon jó érzés ezeket a sorokat olvasni, hogy ilyen jól érzed magad, hogy ennyire elvarázsolt ez az egész....hihetetlen kitartásod van, amit nagyon sokan irigyelhetünk tőled :)
További kitartást, s sok jó pózt kívánok :)

Sok puszi
süti beállítások módosítása