2013.10.22.
09:24

Írta: Idill

A hatodik hét kezdete..

joseph_1382426643.JPG_991x676

Sziasztok! A 6. hét elkezdődött…Yihaaaa, ha hiszitek, ha nem, utolért a honvágy, lehet, vissza fogok számolni :P Múlt hét közepén jelentkeztem ugyebár félidőnél.. Nos, a betegségből kezdtem a hét második felére kigyógyulni, megúsztam antibiotikum nélkül:)

Csütörtökön Bikram jóga óráján tetőzött a halál hét: olyan forróság és páratartalom fogadott minket, hogy a szálloda folyósólyán terjengett a gőz már óra előtt. Ennek eredményeként talán fél óra elteltével az órából, Bikram azt vette észre, hogy egy-két ember kivételével a többi fekszik, elindulnak kifele, páran összeestek, a tanárok azt se tudták kit vigyenek ki, hova kapjanak. Bikram kérdezte mi a fene bajunk van, mire válaszként az üvöltés: It’s too HOT!! Hát ő persze rögtön kérdezte a tanárokat miért van ilyen hőség meg pára, mintha nem az ő érdeme lenne..:) Érdekes a reggeli órák, amiket más tart, mindig normális hőmérsékletűek.. Nem tudom hol veszthettem el a fonalat, de életem legrosszabb jógája volt. Hiába akartam, nem volt erőm. Már az is megfordult a fejemben hogy kimegyek, de a terem legtávolabbi pontján voltam az ajtótól legmesszebb, és egyedül saját lábon senkit nem engedtek ki, mert aki felállt és megpróbálta, összeesett. Úgyhogy bent maradtam, de mit csináltam, én nem tudom:) A fekvő pózok javát kihagytam, ilyet még életemben sose tettem a 7 év joga alatt. Mivel sok mindenkin kellett segíteni, inni hoztak embereknek, turmixokat, kólát is láttam jéggel behozni, el is húzódott az óra, egy órával tovább tartott… Ezt megkoronáztuk egy Este 10től fél 2ig tartó kötelező mozival, de a Bikram rajongók maradtak még ezután is, ők hajnali 5ig filmeztek… Hm.

Amúgy nem panaszkodom:) a péntekem pl. már jobban sikerült: igaz az esti Posture Clinicen kitalálták, hogy feleljek le egy- két korábbi pózból (meg még egy pár ember szúrópróbaszerűen), de szerencsére hibátlanul ment hihhi. Ráadásul az egyik legkeményebb tanárt kaptuk Mirnát, akitől szinte mindenki tart, de engem úgy megdicsért, tiszta boldog lettem. Ma is ő volt egyébként, ma is lefeleltem 2 pózból, és ma is ügyi voltam :). Az ötödik hét elején volt nehéz a tanulás -míg beteg voltam-, egyszerüen nem tudtam magolni, nem fogott az agyam, nem hittem el..

A múlt héten volt egy új kétnapos workshopunk, ami a zömével az izompólyáról szólt, hát hm.. nem jött át, egyszer fel is keltettek, mert elalukáltam.

A hétvége megint hozott egy kis megkönnyebbülést… Szombaton szívem szerint haza indultam volna, de vasárnap elmentünk Hollywoodba, és sikerült kicsit kiszellőztetni a fejemet.. Kinyomoztam szépen hogyan juthatunk oda, és 11 körül neki vágtunk a lakótársammal. A reptérről indult egy távolsági busz, azzal elmentünk a belvárosba, majd onnan metróval Hollywood Highlandig. Jajj tök jó volt végre láttam a felhőkarcolókat, a belvárost-, Los Angeles másik oldalát, a Metrót – itt az aluljáróban akvárium is van, remélem a 4es metronk is ilyen lesz..:P -, és a csillagos járdát:)) hehhe. Kajáltunk a Hootersben jó zsírosat, majd a családomnak vásároltam végre, ami nagyon jól esett. (Amióta itt vagyok csak kajára, meg buszjegyre költöttem… grrr:)) Pedig most már joga sortot is kéne vennem magamnak, mert az otthonról hozottak kicsit kivannak a napi két edzéstől, itt mindenki bevásárolt és csillivilli színes rucikban nyomják a jógát. Mondjuk én valami szolidabbat szeretnék:)

Egy szónak is száz a vége: vágyom haza. Nagyon szépen megy a jóga, és a következő hétvégékre terveztem pár jó programot – pl. november 2án elmegyünk a belvárosba partyzni hihhi-, de akkor is… 4 teljes hetünk van még itt. A szobatársamnak már ki van tűzve, mikor tartja otthon az első óráját novemberben Újpesten, nekem fogalmam sincs még mi lesz a tréning után.. Mikor kijöttem nem is gondolkoztam ilyenen. Rigába hívtak itt dolgozni pl., de most jelenleg sehova se vágyom, csak haza. Amúgy is jön majd a karácsony, stb. Remélem, azért majd sikerül otthon kipróbálnom magam, persze az lenne a szupi, ha minél több órát tudnék tartani, de hát Budapesten nehéz, mert nagyon sok a tanár, minden telítve van. Természetesen nem aggódom, mert továbbra is abban bízom, hogy minden úgy lesz, ahogy lennie kell. Két dologra fókuszálok most: a dialogue végét minél jobban megtanuljam, és a jógában még jobban kiteljesüljek LOCK THE KNEE – és harmadik, hogy a hétvégén minél több helyre eljussak hihhi-. Négy hét múlva ilyenkor landol a gépem Budapest Cityben. Sok puszi addig is Nektek!

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bikramyoga.blog.hu/api/trackback/id/tr235591744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Agócs Beatrix 2013.10.27. 22:18:44

Örülök,hogy minden jól megy! Bár nem is kételkedtem benned!:)
Szuperül hangzik amiket írsz, csak így tovább!
Látod! Mondtam én, hogy ki kell menned, mert jót fog tenni!
Várom az élmény beszámolódat a következő pár hétről!:)

Ui:Hmm Hollywood!:))De jó is lehetett!:)

pusszantalak!
süti beállítások módosítása